Sneak Preview van jouw Talent Selfie

Maak de Talent Scan

Bij het aanmaken van jouw Talent Room, krijg je direct een email met een uitnodiging voor het maken van de Talent Scan. Je wordt doorgeleid naar de Talent Scan omgeving, waar je binnen 20 minuten jouw Talent Selfie creëert!

Ervaar de Talent Scan

Klaar voor een nieuwe ervaring? Deze wetenschappelijk gevalideerde Talent Scan heeft de kenmerken van een WhatsApp conversatie en meet 4 cognitieve vaardigheden en 16 persoonlijkheidskenmerken.

Talent Selfie

De uitkomsten van de Talent Scan, jouw Talent Selfie, zijn direct zichtbaar in je Talent Room en geven inzicht in jouw cognitieve vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken. Voor een nog sterkere match maak je ook de Cultuur Scan; gebruik deze inzichten om de job te vinden die het best bij je past.

Check de Cultuur Scan

FAQ Talent Selfie

Wat bepaalt of je succesvol bent in je rol als auditor, data analyst of cyber security specialist? Zeker niet alleen jouw kennis en ervaring, maar wat dan nog meer?

De organisatiepsychologie geeft ons handvatten om persoonlijkheid te ‘meten’ (middels het 16 PF model) en deze te vertalen naar specifieke functies (middels de Holland Codes en het Five Factor model). De Talent Scan is een wetenschappelijk, gekalibreerde meting van je basis cognitieve vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken. Deze kunnen worden gematcht met de vereisten van een specifieke job binnen een organisatie.

De Talent Scan is een gamified online assessment in de vorm van een berichteninterface, zoals Whatsapp. Verschillende werknemers van een fictieve organisatie introduceren zichzelf en stellen je verschillende typen vragen. Psychometrische vragen en vragen die jouw cognitieve vaardigheden meten, wisselen elkaar steeds af.

Bij het aanmaken van jouw Talent Room krijg je automatisch een uitnodiging voor het maken van de Talent Scan. Wanneer je er klaar voor bent, klik je op de ‘get started’ link onder in de email. Mocht je tijdens het maken van de Scan gestoord worden, dan kun je deze altijd opnieuw benaderen via de link in de mail.

Je hebt een pen, papier en rekenmachine nodig om het numerieke onderdeel te maken.

De Talent Scan duurt ongeveer 20 minuten

Je kunt de Talent Scan via je telefoon doen, maar we raden je aan een laptop, tablet of desktop te gebruiken. Een groter scherm maakt het makkelijker de vragen te lezen.

Herstart je browser en probeer het opnieuw via de link in de email. Je kunt nu beginnen op het punt waar je eerder geëindigd bent. Wat oudere browsers (Internet Explorer) hebben soms moeite met moderne applicaties. Gebruik bij voorkeur Microsoft Edge, Chrome, Firefox of Safari.

De cognitieve vragen zijn niet heel lastig, maar er is wel een tijdslimiet. Wanneer je de vraag niet tijdig beantwoord, ga je vanzelf naar de volgende vraag. Mocht je een paar vragen missen, geen zorgen. De meeste mensen hebben 50% van de vragen goed en minder dan 2% van de mensen heeft meer dan 90% juist.

De persoonlijkheidsvragen kennen geen tijdslimiet. Ook is er geen goed of fout antwoord. Het belangrijkste is om de vragen zo eerlijk mogelijk te beantwoorden.

Nee, wanneer je een antwoord geeft, dan ga je automatisch door naar de volgende vraag. Er is geen mogelijkheid om terug te gaan en het antwoord op je vraag te wijzigen.

Nee, wanneer je eenmaal start, kun je niet pauzeren. Het is dus belangrijk dat je ongestoord aan de Talent Scan begint.

We raden je aan de tijd die staat voor het beantwoorden van de vraag te benutten. Wanneer je het antwoord niet weet, word je, na het verstrijken van de tijd, automatisch naar de volgende vraag geleid. Je kunt geen vragen overslaan.

Nadat je de Talent Scan hebt gedaan, zijn de resultaten hiervan, je Talent Selfie, zichtbaar in jouw Talent Room. De Talent Selfie geeft je inzicht in jouw belangrijkste cognitieve vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken.

Derden hebben geen toegang tot jouw persoonlijke Talent Room en jouw Talent Selfie. We delen de uitkomsten van de Talent Scan alleen met het bedrijf waar je solliciteert op een job.

Je kunt de inzichten van je Talent Selfie gebruiken om een baan te vinden die de beste competence fit heeft.

Talent Selfie Preview